20. huhtikuuta 2013

DIY summer shirts!

Ihanaista lauantaita kaikille! Tälläkin hetkellä aurinko paistaa, ja mikäs muukaan siitä voisi tullakaan mieleen kuin kesä. Siks päätin tuunata pari vanhaa paitaa oottamaan kesää ja näyttää samalla miten voitte saada heart back tai skeleton back-paidat kotikonstein. Oon ettiny varsinkin tommosta heartback-paitaa jo vähän aikaa, mutta mistään ei oo löytyny sopivaista, joten mikä ois parempi idea kuin tehä itse se. 

IMG_6243M

Tarvitset:
-Sakset
-Kynä/tussi
-Paperista leikattu sydän
-Muovinen leikkuulauta
-Paita, jonka haluut leikata


Skeleton


IMG_6278M2

Step 1: Laita leikkuulauta paidan sisään, jottet vahingossakaan leikkaa paidan etuosaa.

IMG_6282M2

Step 2: Piirrä paidan takaosaan "kuperia" viivoja niin monta kuin haluat. Seuraavaksi piirrä jokaisen viivan alapuolelle toinen viiva niin, että näiden kahden viivan väliin jää noin 1 cm tilaa. Seuraavaan kahteen viivaan jää siis tilaa noin 2-3 cm. Suosittelen tässä vaiheessa käyttämään lyijykynää, mutta esim. Stabilon yliviivaustussit näkyvät paremmin ja niistä jäävät jäljet lähtevät pois pesussa.


IMG_6287M2

Step 3: Leikkaa viivojen välissä oleva paksumpi osa pois. Näin ohuet palat jäävät paitaan, ja syntyy luuranko efekti. Tässä vaiheessa suosittelen käyttämään pienempiä saksia, jotta on leikkaus olisi helpompaa.


IMG_6292M2

Step 4: Käännä paita ympäri ja leikkaa hihat pois. Kannattaa kokeilla paitaa tässä vaiheessa peilin edessä ja merkata tussilla mistä kohdalta haluaa hihat leikata. Mieluummin leikkaa ensin vähän ja leikkaa myöhemmin enemmän tarvittaessa. Itekin leikkasin vielä enemmän hihoja kun mitä kuvassa näkyy. 


IMG_6315M2

Lopputulos: Pesun jälkeen lopullinen paita näyttää tältä!


Heartback

IMG_6248M

Step 1: Laita paidan sisälle leikkuulauta. Mun paita oli tavallista isompi, joten sujautin sen sisälle varmuuden vuoksi 2 leikkuulautaa.


IMG_6249M

Step 2: Sydän kuvioita voi etsiä googlettamalla ja sitten tulostaa mieluisen sydämen. Itse tein näin, mutta sitten vielä isonsin sydäntä pari senttiä vapaalla kädellä piirrettynä toiselle paperille. Aseta paperista leikattu sydän hieman paidan keskikohdan yläpuolelle, ja piirrä sydämen rajat haluamaasi kohtaan.


IMG_6251M

Step 3: Leikkaa paitaan piirretty sydän viivoja myöten pois. 


IMG_6255M

Step 4: Vapaaehtoisesti sydäntä voi suurentaa tai muokata sopivaiseksi leikkaamalla lisää. Koska mulla oli suuri paita, päätin tussilla piirtää pisteitä sydämen ympärille ja leikata sitä vähän isommaksi.


IMG_6268M

Step 5: Sovita paitaa peilin edessä, ja merkkaa pisteillä mistä kohtaa haluat hihat leikata. Taas sanon, että kannattaa ensin leikata vähän ja myöhemmin halutessa leikata hihoja lisää.

IMG_6271M

Vapaaehtoinen step 6: Mun paita oli myös vähän pidempi ja jäi rumasti ruttuun, joten leikkasin alaosan resorin pois. Itse tykkään kesäpaidoissa vähän lyhyemmästä mallista.

IMG_6354M

Lopputulos: Ei ollut tarkoitus leikata ihan näin isoa aukkoa, mutta tyksin siitä silti! Eli kannattaa kokeilla ja mallailla paitaa peilin edessä joka kohdassa, ettei vaan mene paita hukkaan.


Lähettäkää kommenttia ja palautetta mitä tyksitte, ja jos ootte ite myös tuunaillu kesäpaitoja, niin linkatkaa tai kertokaa kommentissa! Sit vaan oottelee lämpimiä ilmoja ja auringonpaistetta!4 kommenttia: